İran köyde erkek bırakmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
İran köyde erkek bırakmadı

DÜNYA Haberleri  / Yeni Şafak

İran Cumhurbaşkanı Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Şehindoht Mevlaverdi, ülkesinin idam politikasını eleştirerek Sistan-Belucistan eyaletindeki bir köydeki erkeklerin tümünün çeşitli suçlardan dolayı idam edildiğini belirtti.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr'e verdiği röportajda Mevlaverdi, ülkede çeşitli suçlardan dolayı tutuklanan veya idam edilen erkeklerin eş ve çocuklarının yardıma muhtaç hale geldiğini belirtti.
TOPLU CEZALANDIRMA
“Bugün kanunlarımız ailedeki erkeğin bir suç işlemesi halinde eş ve çocuklarının da cezalandırılmasını gerektiriyor” diyen Mevlaverdi, “Bir ailedeki erkek, uyuşturucu ya da başka bir suç nedeniyle hapse girince geride kalan ailesinin tek sığınacağı evine de el konuluyor” şeklinde konuştu. Buna geçmiş yıllarda yaşanan bir olayla örnek veren Mevlaverdi, “Sadece evi olan ailenin evine el koyuyorlar ve bir kadının üç çocuğuyla ne yapacağını hiç düşünmüyorlar. Bu sorunun cevabı yasaları uygulayanlar için hiç önemli değil. Sistan-Belucistan eyaletinde bütün erkekleri idam edilmiş bir köy var” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...