TİKA, Romanya'da "en çok hizmet veren kuruluş" ödülü aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA, Romanya'da "en çok hizmet veren kuruluş" ödülü aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

TİKA, Romanya'da İngilizce yayın yapan tek gazete olan Nine O'Clock jürisi tarafından, "Romanya'da kültürel yakınlaşmaya en çok hizmet eden uluslararası kuruluş" olarak ödüle layık bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA), Romanya'da "en çok hizmet veren kuruluş" ödülü verildi.

Bükreş'te İngilizce yayın yapan tek gazete "Nine O'Clock" jürisi, "Romanya’da kültürel yakınlaşmaya en çok hizmet eden uluslararası kuruluş" olarak TİKA'yı ödüle layık buldu. Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comenascu'nun da katıldığı törende ödülü, TİKA Bükreş Koordinatörü Ahmet Daştan aldı.

TİKA Bükreş Koordinatörü Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede kısa sürede önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

TİKA'nın bu yıl da Romanya makamlarıyla işbirliği içerisinde toplum yararına çalışmalarını sürdüreceğini anlatan Daştan, yeni dönemde hastane ve sağlık ocağı onarımlarıyla sağlık sektörüne katkı sağlamayı öngördüklerini ifade etti. Daştan, "Ayrıca tarihi eser restorasyonu, eğitim, kültürel ve sosyal projelerle toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi yoluyla iki ülke arasındaki mevcut ilişkilere ivme kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

TİKA Romanya'da 10 ayda önemli hizmetlere imza attı

Romanya'daki Program Koordinasyon Ofisi'ni Nisan 2015'te açan TİKA, kısa sürede gerçekleştirdiği projelerle gündeme geldi.

"Her Okula Bir Türkçe Sınıfı" projesinin 2015 etabında Dobruca bölgesinde 10 okula tam teşekküllü birer Türkçe sınıfı kazandıran TİKA, bu sınıflarda toplam 2 bin öğrencinin daha iyi şartlarda ders almasına imkan sağladı.

TİKA, bölgede toplam 350 çocuğun bulunduğu iki kreşin bahçesine oyun alanları inşa ettirdi, Romanya'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Araştırmaları Enstitüsünün "Sporcu Performansı Ölçüm ve Geliştirme Laboratuvarı"nın kurulumuna destek oldu.

Dobruca bölgesindeki beş belediyenin başkanlarını kurumsal işbirliği ve tecrübe değişimi programı çerçevesinde Türkiye'deki mevkidaşlarıyla buluşturan TİKA, ayrıca ülkenin önemli üniversitelerinden Köstence Ovidius Üniversitesinde Milli Şair Mehmet Akif'in ismini taşıyan bir Türk dili, kültürü ve medeniyeti sınıfının tadilat ve donanımını gerçekleştirdi.

TİKA tarafından ayrıca Bükreş İktisadi Çalışmalar Akademisi'nin pazarlama bölümü için Romanya’da bir ilk olan "Pazarlama Araştırmaları Laboratuvarı" kuruldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...