Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'da maden kazası: 2 ölü, 28 işçi mahsur

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'da maden kazası: 2 ölü, 28 işçi mahsur

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Komi Cumhuriyeti'ndeki kömür madeninde meydana gelen göçükte madendeki 110 işçiden, ilk belirlemelere göre 2'si öldü, 28 işçi için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Rusya'nın Komi Cumhuriyeti'ndeki bir kömür madeninde meydana gelen göçük sırasında madende bulunan 110 işçiden, ilk belirlemelere göre 2'si hayatını kaybettiği bildirildi.

Kazanın meydana geldiği Severnaya madeninin işletmecisi Varkutaugol şirketinden yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinde meydana gelen göçük nedeniyle madende mahsur kalan madencileri kurtarma çalışmaları sonucunda iki işçinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi.

Kaza sırasında madende bulunan 110 işçiden 80'inin sağ olarak kurtarıldığı belirtilen açıklamada, kurtarılanlardan 8 madencinin yaralanma ve gazdan zehirlenme gibi şikayetlerle sağlık ekiplerine müracaat ettiği belirtildi.

Açıklamada, halen madende bulunan 28 işçi için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...