Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YPG’ye ABD füzesi

Düzenleyen:
YPG’ye ABD füzesi

DÜNYA Haberleri

Bugüne kadar “Silah değil mühimmat veriyoruz” diyerek inkâr etse de Amerika’nın YPG’ye silah verdiği ispatlandı. YPG’li teröristler ABD malı tanksavar füzesi ile görüntülendi

Türkiye’nin “ABD, YPG’ye silah yardımı yapıyor” iddiaları gündemden düşmezken Washington’dan sürekli yalanlama yapılırken, bu iddiaları güçlendirecek yeni bir gelişme yaşandı. ABD’nin, YPG’ye gelişmiş tanksavar silahı verdiği yönündeki iddialara dair ilginç bir fotoğraf yayımlandı. ABD, her ne kadar YPG’ye silah değil, mühimmat yardımı yaptığını söylese de sosyal medyada dolaşan fotoğraf Türkiye’nin iddialarının doğruluğunu ortaya koydu. Fotoğrafın Suriye’de DAEŞ’in lojistik merkezlerinden Şeddadi’ye YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin yaptığı saldırı esnasında çekildiği belirtildi. Fotoğrafta Kürt militanların “Javelin” yani “cirit” adı verilen gelişmiş tanksavarla poz verdiği görüldü. Verilen bilgiye göre Javelin, ABD’nin en gelişmiş portatif tanksavar silahı olarak kabul ediliyor. Söz konusu silah, 2.5 kilometreye kadar etkili atış yapabiliyor. Javelin’in en önemli özelliği, hedefe kızılötesi ışın kullanarak kilitlenmesi ve yüksek irtifadan vurması olarak biliniyor. Yani zırhı en güçsüz noktasından hedef alıyor. Üstelik olayın ABD ile bağlantısı sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Uzmanlara göre bu silah kullanılması oldukça zor bir silah, yoğun eğitim gerekiyor. Uzmanlar, “ABD’li özel harekâtçılar bölgede bulunuyor ve bu silahın eğitimini veriyor” dedi. Görüntülere ABD yönetiminden tepkiler de gecikmedi. ABD Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye gelişmiş antitank füzeleri verdiklerine ilişkin iddiaları yalanladı. Bakanlık Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, “Orada YPG ya da şu andaki misyonumuzun parçası olan diğer güçlere Javelin füzeleri vermedik” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...