DAEŞ'e sanal takip

Düzenleyen:
DAEŞ'e sanal takip

DÜNYA Haberleri

ABD hükümeti ile Silikon Vadisi’nin önde gelen bilişim firmaları, terör örgütü DAEŞ’in sosyal medyadaki yazışmalarını yakından takip etme konusunda anlaştı.

ABD Adalet Bakanlığında gerçekleşen toplantıya Apple, Facebook, Twitter, Snapchat, MTV ve Buzzfeed gibi önemli firmaların üst düzey temsilcilerinin yanı sıra hükümetin ilgili kurumlarından çok sayıda yetkili katıldı. Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Nick Rasmussen’in de yer aldığı toplantıda ana gündem maddesinin, DAEŞ’in sosyal medya araçlarını kullanarak kendine yeni “elemanlar” bulma yöntemlerinin önüne geçebilmek olduğu kaydedildi. Bunun için DAEŞ militanlarının sosyal medyadaki yazışmalarının açığa çıkarılması ve ilgililere bildirilmesi hususunda anlaşmaya varıldığı bildirildi. ABD hükümeti ile sosyal medya şirketleri arasında ocak ayında görüşmeler yapılmış, bu ay başında Twitter 125 bin DAEŞ bağlantılı hesabı kapattığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...