HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus kasabalarında ekonomik durum 'dayanılmaz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus kasabalarında ekonomik durum 'dayanılmaz'
Rusya, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

RBC gazetesindeki ankete göre, Rusya'da tek bir sanayiye dayalı kasabalarda halkın yüzde 60’ı mevcut koşulların "dayanılmaz" olduğunu düşünüyor.

Rus RBC gazetesinde yayınlanan Rusya Federal Koruma Servisinin yaptığı anket sonuçlarına göre, Rusya’da tek bir sanayiye dayalı kasabalarda halkın yüzde 60’ı, ülkedeki mevcut sosyo-ekonomik koşulların “dayanılmaz” olduğunu düşünüyor.

Yaklaşık 55 bin kişiyle gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre halkın yüzde 5’i yoksulluk sınırı altında yaşadıklarını dile getirirken yüzde 36’sı yaşadıkları bölgede iyi bir iş bulmanın imkansız olduğu görüşünde. Rusya’da tek bir sanayiye dayalı 319 kasaba bulunuyor ve bu bölgelerde yaklaşık 14 milyon kişi yaşıyor.

Ülkenin “kriz” durumunda bulunduğunu belirten kasaba sayısı 2014’te 75 iken bu yıl itibarıyla bu sayı 94’e çıkmış durumda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...