Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Batı'ya 'sığınmacılar için kapıları açın' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Batı'ya 'sığınmacılar için kapıları açın' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Balkan ülkeleri başta olmak üzere Batılı ülkelere, Suriyeli sığınmacılar konusunda kapıları açık tutma çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Balkan ülkeleri başta olmak üzere Batılı ülkelere, Suriyeli sığınmacılar konusunda sorumluluklarını yerine getirme ve kapıları açık tutma çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Ban, sığınmacıların Balkan rotasında bulunan ülkeler Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Makedonya'nın sığınmacılara giderek artan şekilde sınırlamalar uygulamasından endişe ettiğini, bunların uluslararası anlaşmalar ve buna ilişkin protokollerle çeliştiğini belirtti.

Ban, sığınmacıların Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine giden yolculuklarının da azalmadan sürdüğünü kaydetti.

Sınırların kapatılmasının Yunanistan'daki durumu daha da kötüleştirdiğini ifade eden Ban, Avrupa ülkelerindeki stresin de farkında olduklarına işaret etti. Ban, "Türkiye zaten 2,6 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Tüm ülkelere sorumluluğu paylaşma ve dayanışma ruhu içinde kapılarını açık tutma ve yasal süreci işleterek sığınmacıları kabul etmeleri çağrısı yapıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Dünya genelinde sığınmacıların çoğunluğunun, gelişmekte olan ülkelerce misafir edildiğini bildiren Ban, küresel ölçekte bu sorumluluğun paylaşılmasını istedi.

Avrupa Birliği ülkeleri, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'den çıkışının engellenmesi için uzun süredir Türkiye'ye baskı yapıyor. Bu amaçla NATO gemilerinin Ege denizinde göçmenlerin geçişini caydırma için devriye gezeceği açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...