Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyaz Saray: Suriye'deki anlaşmada ihlaller olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Beyaz Saray: Suriye'deki anlaşmada ihlaller olabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasının başarı ya da başarısızlık olduğuna dair bir yargıya birkaç gün içinde varmanın mümkün görünmediğini bildirdi.

ABD yönetimi, Suriye’de bu gece yürürlüğe girmesi planlanan çatışmaların durdurulması anlaşmasının başarı ya da başarısızlığının birkaç gün hatta birkaç hafta içinde değerlendirilemeyeceğini, "yol boyunca ihlallerle karşılaşılacağını" bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama ile Florida’ya giderken uçakta gazetecilere açıklama yaptı.

Earnest, Rusya ve rejim güçlerinin, anlaşmanın yürürlüğe girmesine kısa süre kala hala saldırılara devam ettiğini, bunun da rejim ile Rusya’nın anlaşmaya uyup uymayacağı konusunda soru işaretlerine yol açtığını söyledi.

"Operasyonlar verdikleri taahhütlerle çelişiyor"

“Bu tür operasyonlar verdikleri taahhütlerle çelişiyor” diyen Earnest, anlaşmanın yürürlüğe giriş saatinde saldırıların durup durmayacağını tüm dünyanın izlediğini belirtti.

Taraflar arasındaki anlayışın işe yaradığına dair değerlendirmeyi çok kısa sürede yapmayı beklemediklerini ifade eden Earnest, şöyle devam etti:

“Çatışmaların durdurulması anlaşmasının başarı ya da başarısızlık olduğuna dair bir yargıya birkaç gün ya da birkaç hafta içinde varmamız mümkün görünmüyor. Yol boyunca çukurlar, kasisler ve ihlallerle karşılaşacağımızı bekliyoruz.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...