Yunanistan, Avusturyanın ziyaret talebini geri çevirdi

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Yunanistan, Avusturyanın ziyaret talebini geri çevirdi

DÜNYA Haberleri  / dha

Yunanistan makamlarına yakın çevrelere göre Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, durumu yakından görmek ve son günlerde ülkesinin davranışlarıyla ilgili izahatlar vermek için Yunanistan’a gelmek istediğini belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ise sınırlar kapalıyken "böyle bir ziyaretin yersiz" olduğunu söyledi.Göçmen krizinden dolayı iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesi, Avusturya’nın, Yunanistan’ın göçmenlerle ilgili tutumunu sert bir şekilde eleştirmesiyle sürüyor. Avusturya’nın sınırlarını kapatması ve Johanna Mikl-Leitner’in Yunanistan’ın Schengen’den çıkması gerektiğini söylemesi, ipleri daha da gerdi. Yunanistan’ın tepkisi ise  Viyana Büyükelçisi’ni geri çağırması ve Leitner’in ziyaret teklifine "Hayır" demesi oldu.

Çarşamba günü Avusturya ile Batı Balkan ülkeleri arasında, Viyana’da, yapılan ve göçmen sorununu ele alan görüşmelere Yunanistan’ın çağrılmaması AB içerisinde de tepki yaşattı. Avusturya Cumhurbaşkanı Hans Fisher Avusturya televizyonunda yaptığı açıklamada "Görüşmelere katılanlar arasında Yunanistan’ın olmadığını görünce şaşırdım ve bunu belirttim" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Nikos Ksidakis, Büyükelçi’nin geri çağrılmasıyla ilgili soruya, "sınırların kapatılması gibi düşmanca ve saldırgan bir davranışa karşı bunun bir müdafaa taktiği olduğu" cevabını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...