Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran nüfusunun yüzde 58’i seçime katıldı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
İran nüfusunun yüzde 58’i seçime katıldı

DÜNYA Haberleri  / IHA

İran’da yeni parlamentoyu ve ülkenin dini liderini seçen Uzmanlar Meclisi’ni belirlemek için dün gerçekleştirilen seçimlere nüfusun yüzde 58’i katıldı. Bu oran, yüzde 64.2 katılımın sağlandığı 2012 yılındaki parlamento seçimlerinden daha düşük bir düzeyde oldu.

İran, Batı ile varılan nükleer anlaşmanın ardından yeni parlamentoyu ve Uzmanlar Meclisi’ni belirlemek için ilk kez sandık başına gitti. Hükümet, dün gerçekleştirilen seçimde nüfusun yüzde 58’inin katılım gösterdiğini söyledi. Bu oran, yüzde 64.2 katılımın sağlandığı 2012 yılındaki parlamento seçimlerinden daha düşük bir düzeyde oldu. İçişleri Bakanlığı muhafazakarlar, reformcular ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetini destekleyen ılımlılar arasında geçen seçim yarışında 55 milyon seçmenden 32 milyonunun oy kullandığını bildirdi. Uzmanlar, 290 sandalyelik parlamentoya girebilmek için 4 bin 800 adayın kıyasıya mücadele verdiği seçimleri, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin reformcu politikasına karşı çıkılması ya da desteklenmesi yönünde bir referandum olarak görüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...