Rus muhalif Nemtsov ölümünün birinci yılında anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus muhalif Nemtsov ölümünün birinci yılında anıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın başkenti Moskova'da geçtiğimiz yıl silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden muhalif politikacı Nemtsov, düzenlenen törenle anıldı.

Geçen yıl silahlı saldırıyla öldürülen Rus muhalif ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov, düzenlenen törenlerle anıldı.

Nemtsov için Moskova'da gerçekleştirilen yürüyüşe muhalif isimlerden "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu aktivist Aleksey Navalnıy, PARNAS Partisi lideri ve eski Başbakan Yardımcısı Mihail Kasyanov, milletvekili Dmitryi Gusov da katıldı.

Moskova emniyeti yürüyüş için geniş güvenlik önlemleri alındı.

"Nemtsov cinayeti aydınlatılmalı"

Yürüyüşe katılanlardan Anna Gaskarova isimli aktivist, Nemtsov cinayetinin aydınlatılmasını talep ederek, "Buraya, bu cinayetin üstünün kapatılmasına müsaade etmeyeceğimizi göstermek için geldik. Nemtsov cinayeti her yönüyle aydınlatılmalı. Halk davayı yakından takip ediyor" dedi.

Larisa Gavrilova ise "Nemtsov cinayetiyle ilgili davanın takipçisi olduğumuzu göstermek için buradayız. Nemtsov'u öldürdüler ama biz muhalif mücadelemize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yulia Skokova, Nemtov'un Rusya'daki muhalif mücadelenin sembolü haline dönüştüğünü belirterek, "Bugün burada Nemtsov'u anarak sadece onun suikastinin takipçisi olduğumuzu göstermiyoruz. Aynı zamanda hükümete, ülkemizde dış politikadaki meselelerle içerideki problemleri unutturamayacağı çok sayıda vatandaş olduğu mesajını da veriyoruz" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından grup, Nemtsov'un öldürüldüğü köprüye karanfil ve çiçek bıraktı.

Boris Nemtsov, 27 Şubat gecesi Moskova'da Kremlin Sarayı'na çok yakın bir yerde kurşunlanarak öldürülmüştü. Nemtsov, son yıllarda Putin karşıtı gösterilere verdiği destek ve muhalif tutumuyla öne çıkıyordu. Nemtsov'un cinayet davasına halen devam ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...