Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her şey göstermelikmiş, beklenen fiyasko!

Düzenleyen:
Her şey göstermelikmiş, beklenen fiyasko!

DÜNYA Haberleri

ABD ve Rusya tarafından ilan edilen ateşkesin tutmayacağı belliydi. "Biz yaptık ama olmadı" mantığıyla hazırlanan ateşkes DAEŞ bahanesiyle bozuldu. DAEŞ ve Nusra'yı bahane eden Rus ve Esad birliklerinin hedefinde yine muhalifler vardı.

Osman SAĞIRLI HALEP - Suriye’de savaşın başlamasından bu yana ilan edilen ilk ateşkes maalesef beklendiği gibi fiyaskoyla sonuçlanmak üzere... Geçici çatışmasızlık anlaşması adıyla ABD ve Rusya tarafından ilan edilen, DAEŞ ve Nusra Cephesi’nin kapsam dışında tutulduğu rejim ve muhalif grupların da uyacaklarını ilan ettikleri ateşkes süreci ne yazık ki ilk andan itibaren delindi. Rusya destekli rejim güçleri, Şam ve kırsalı ile Hama, Humus, Halep, Lazkiye ve Dera'da yaptığı saldırılarla ateşkesi ihlal etti. Humus'un Telbise, Lazkiye'nin Tuffahiye, Şam'ın Dareya, Hama'nın Latamana ve Dera'nın Yadude kasabalarıyla Halep'in Beni Zeyd mahallesine saldırılar yaptı. Rejim güçleri ayrıca, Lazkiye-Halep otobanı üzerinde Cisr El Şugur’un yakınlarında bulunan Naciye kasabasına 6 patlayıcı varil bombası attı, yoğun uçak ve füze saldırısı düzenledi. 

Şİİ MİLİSLER DEVREDE
Ateşkes alanı içerisinde kabul edilen Hama’da ise, baştan beri Esad'ın destekçisi olan ve ona yardım eden Hizbullah denetimindeki Şii milisler operasyonlara başladı. Curin'deki üstten Gab Ovası'ndaki muhalif köyleri bombalayan Hizbullah militanları, çok sayıda sivilin ölümüne yol açtı. Bölgedeki muhalif gruplardan Ceyş'ül Tahrir, en kısa sürede bu saldırıya karşılık olarak rejime cevap vereceklerini açıkladı. Ahrar-Uş Şam sözcüsü Ebu Yezid Taftanaz ise, ateşkes ilan edilen bölgelerden biri olan Cisri Eş Şuğur'un Naciye kasabasına rejimin düzenlediği saldırı ile ateşkesi bozduğunu açıkladı. Taftanaz, "Ateşkesin bir yalan olduğu bu saldırıyla bir defa daha belgelenmiştir" dedi.

HALEP’İN KUZEYİNİ İKRAM ETTİLER
 Bu arada DAEŞ ile PYD arasında Rakka’nın kuzeyinde de dün itibariyle çatışmaların başladığı ve geniş bir alana yayıldığı haberleri geldi. Çatışmalar özellikle Ali Balia bölgesinde yoğunlaştı. Suriye rejimi ateşkesin ilan edilmesine 24 saat kalan 13 Rus savaş uçağı desteği ile muhaliflerden ele geçirdiği Halep'in kuzeyindeki Ahras'ı PYD'ye bırakarak çekildi. Böylece Esad ve PYD işbirliği bir defa daha ispatlanmış oldu. Bu arada, PYD unsurlarının bölgeye kendilerini ÖSO olarak tanıtıp girdikleri öğrenildi. PYD unsurlarından oluşan Demokratik Güçler Birliği’ne bağlı birliklerin problemsiz bir şekilde bölgeye girmeleri dikkat çekti.

ATEŞKES GÖREV GÜCÜ
Suriye'deki ateşkesin denetlenmesi ve yaptırımı ile ilgili BM’nin nasıl bir tavır alacağı ise henüz netleşmedi. Rus savunma bakanlığı yaptığı açıklamada Suriye'de ateşkesi ülke genelinde 70 drone ile izlediklerini açıkladı. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Anlaşmanın sahada uygulanmasını Ateşkes Görev Gücü izleyecek" dedi. Ancak bu denetimin ne kadar sağlıklı ve caydırıcı olabileceği konusunda ise şüpheler yine giderilemedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...