Macaristan, Romanya sınırına da tel örgü çekmeye hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Macaristan, Romanya sınırına da tel örgü çekmeye hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan Başbakanı Victor Orban, sığınmacı akınına karşı, ülkesinin Romanya sınırında "savunma hattı" oluşturulması için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiğini söyledi.

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Budapeşte'de düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesinin sınır bölgelerinde aldığı güvenlik tedbirlerini arttırdığını, sınıra yeni askeri birlikler sevk edildiğini belirterek, ''Savunma ve İçişleri Bakanlarına, Macaristan-Romanya sınırına yeni savunma hattının inşa edilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdim. İhtiyaç halinde Slovenya'dan Ukrayna'ya kadar tüm sınırı koruyacağız'' dedi.

Sığınmacı akınının ekonomik istikrarı, ulusal kültürü ve dış politikayı tehlikeye attığını iddia eden Orban, ''Macaristan, başkalarının izlediği yanlış sığınmacı politikasının acı meyvelerini kendisine dayatmalarına izin vermeyecek" dedi.

Orban, Avrupa Birliği'nin sığınmacıların üye ülkeler arasında dağıtımında uygulamak istediği zorunlu kotaya karşı Macaristan'ın geçtiğimiz günlerde referandum kararı aldığını ve bu konuda destek istediğini de söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...