Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics'den AB'ye eleştiri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics'den AB'ye eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics, AB'nin önemini anlayan güçlü liderlere ihtiyaç olduğunu belirterek, "AB’nin tüm sorunlarını çözecek bir Superman ya da Batman bulunacağına inanmıyorum" dedi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Avrupa Birliği’nde (AB) yaşanan sıkıntılarla ilgili, "AB’nin tüm sorunlarını çözecek bir Superman ya da Batman bulunacağına inanmıyorum" dedi.

Letonya’nın LETA haber ajansına açıklamada bulunan Rinkevics, AB'nin yönetim sistemini eleştirerek, 28 ülke temsilcisinin farklı çıkarları olduğunu ve bu nedenle çatışmaların yaşandığını söyledi.

Rinkevics, "Bayrağı yükseltecek iki lider yaşanan tüm sorunları halledemez. Çünkü Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi ile 28 devletini bir araya getiren bir ittifak içinde bu sadece mümkün değil. Kendi çıkarlarını savunan ve popülizm yapan siyasetçiler değil, AB'nin önemini anlayan güçlü liderlere ihtiyaç var" diye konuştu.

AB vatandaşlarının da, net bir duruş sergileyen güçlü liderler görmek istediklerini belirten Rinkevics, AB'de her şeyin çok yavaş ilerlediğini ve her şeyin prosedürlere ve uzun tartışmalara dayandığını kaydederek, herhangi bir konuda müzakere masasında uzlaşmaya varmanın zorluğuna dikkati çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...