'İsrail yapımı İHA'lar Esed için çalışıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İsrail yapımı İHA'lar Esed için çalışıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in Rusya'ya sattığı insansız hava aracının (İHA) Suriye semalarındaki bir fotoğrafının sosyal medyaya yansıması tartışma başlattı.

İsrail'in Rusya'ya sattığı belirtilen insansız hava aracının (İHA) Suriye semalarındaki bir fotoğrafının sosyal medyaya yansıması tartışma konusu oldu.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi fotoğrafta görülen İHA'nın, İsrail Havacılık Sanayii (Israel Air Industries) tarafından Rusya'ya satılanla aynı model olduğuna dikkati çekerek, "Ruslar İsrail'den aldığı İHA'ları Esed rejimine yardım için Suriye'ye gönderiyor" diye yazdı.

Gazete, "İsrail yapımı aracın muhaliflere karşı Esed rejimine yardım ediyor olması ironik bir durum" yorumunda bulundu.

İsrail, Suriye'de devam eden iç savaşta Esed'i eleştirmekle birlikte rejimin en büyük destekçisi olan Rusya ile koordineli hareket etmeye özen gösteriyor.

Rusya ve İran'ın Suriye'ye gönderdiği gelişmiş silahların Hizbullah'ın eline geçmesinden duyduğu endişeyi sık sık dile getiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise dün yaptığı açıklamada, "İran'ın Suriye üzerinden Lübnan'daki Hizbullah'a gelişmiş silahlar göndermesine razı olmayız. Golan tepelerinde İsrail'e yönelik ikinci bir terör cephesi açılmasını da kabul etmeyiz. Bunlar İsrail'in kırmızı çizgileri olarak belirlenmiştir ve İsrail'in kırmızı çizgileri olarak kalmaya devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...