Makedon polisinden sığınmacılara sert müdahale

Düzenleyen:
Makedon polisinden sığınmacılara sert müdahale

DÜNYA Haberleri

Günlerdir Yunanistan - Makedonya sınırında bekletilen yüzlerce mülteci, dikenli telleri yıkarak Makedonya topraklarına girdi.

Günlerdir sınırda bekletilen mülteciler dikenli telleri aşarak ülkeye girdi. Mültecilerin girişini engellemek isteyen Makedonya polisi mültecilere sert müdahalede bulundu.

KAÇ MÜLTECİNİN GEÇTİĞİ BİLİNMİYOR

Idomeni sınır kapısında telleri yıkan mültecilere Makedon polisi göz yaşartıcı gazla müdahale etti ve göçmenleri ülkeye sokmadı.
Sınırın bir başka noktasındaysa büyük bir demir direkle tel kapıyı yıkan bazı mülteciler Makedonya'ya geçti. Arbede sırasında kaç mültecinin sınırı geçtiği bilinmiyor.

Makedon polisinden sığınmacılara sert müdahale

SIRBİSTAN'A GİTMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

Dikenli telleri zorlayan mülteciler Makedon güvenlik güçlerine "Açın sınırı! Sırbistan'a gitmek istiyoruz" diye seslenerek amaçlarının Makedonya'da kalmak olmadığını, AB ülkelerine uzanan göç yolunda bir sonraki durak olan Sırbistan'a gitmek istediklerini söyledi.

Makedon polisinden sığınmacılara sert müdahale

Yunanistan - Makedonya sınırında bekletilen mültecilerin büyük kısmını Suriye ve Irak'taki savaşlardan kaçanlar oluşturuyor.

MÜLTECİLERİ SINIRDAN GERİ ÇEVİRİYORLAR

Makedonya bu ay mülteciler arasında hatırı sayılır bir başka grup oluşturan Afganları, Yunanistan sınırından geri çevirmeye başlamıştı.

Makedon polisinden sığınmacılara sert müdahale

6 BİN 500 KİŞİ BEKLİYOR

İki ülke arasındaki sınırda yaklaşık 6 bin 500 kişi bekleyişini sürdürüyor. Makedonya her gün sınırlı sayıda mültecinin geçişine izin veriyor.

50 KİŞİYİ ALDILAR

Mültecilerin sınır kapılarını zorlamasından önce Makedonya 50 kişilik bir mülteci grubunu sabah saatlerinde ülkeye almış, ardından da sınırı kapatmıştı. Haftalardır sınırda bekleyen mülteciler, kurdukları çadırlarda zor şartlar içerisinde yaşıyor.

Makedon polisinden sığınmacılara sert müdahale

YUNANİSTAN ÖFKELİ

Makedonya dahil Balkan ülkeleri ile Avusturya, sınırlarına dikenli tel çekerek geçişleri kontrol altına almaya çalışıyor. Yunanistan da bu yüzden Avusturya ile Balkanlardaki komşularına öfkeli.

Makedon polisinden sığınmacılara sert müdahale

ALMANYA KRİZİ AĞIRLAŞTIRMAKLA SUÇLUYOR

Almanya ise Balkan ülkelerini mülteci geçişlerine izin vermeyerek Yunanistan'da yaşanan krizi ağırlaştırmakla eleştiriyor.

7 MART'TA GÖRÜŞME YAPILACAK

7 Mart'ta düzenlenecek olan AB liderler zirvesinde, Avrupa Komisyonu ile Türkiye'nin üzerinde anlaştığı mülteci krizi eylem planı görüşülecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...