Kosova Cumhurbaşkanı Taçi istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Kosova Cumhurbaşkanı Taçi istifa etti

DÜNYA Haberleri  / DHA

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, yayınladığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı görevine seçilmesi nedeniyle 17 yıldır yürüttüğü PDK Genel Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinden istifa ettiği bildirdi

Açıklamada 17 yıl bulunduğu PDK Partisi Genel Başkanı görevine, şimdiki Meclis Başkanı Kadri Veselinin geleceği de belirtildi.Gece saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi'nin 17 yıldır yürüttüğü PDK Genel Başkanlığı'nın yanı sıra Başbakan Yardımcılığı ile Dışişleri Bakanı görevlerinden de istifa ettiği belirtildi.

Kosova Anayasasına göre, ülkenin Cumhurbaşkanı ikinci bir görev yürütemez. Taçi'nin resmi olarak 7 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı görevini şimdiki Cumhurbaşkanı Atifete Yahyagdan devralması bekleniyor. 7 Nisan tarihinde Kosova Meclisinde düzlenecek yemin töreninin ardından Haşim Taçi resmi olarak da Kosova Cumhurbaşkanı görevine başlayacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...