6 Nisan Hareketi üyelerine 3'er yıl hapis

Düzenleyen: / Kaynak: AA
6 Nisan Hareketi üyelerine 3'er yıl hapis

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevi bırakmasıyla sonuçlanan 25 Ocak 2011'deki devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi'nin 4 üyesi, 3'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır'da, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevi bırakmasıyla sonuçlanan 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi'nin 4 üyesi, 3'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, hareketin Genel Koordinatörü Ömer Ali ile diğer 3 üyesi Rami Mecdi, Ahmed Memduh ve Necat İzzeddin hakkında, çeşitli suçlamalarla 3'er yıl hapis ve 500 cüneyh (65 Dolar) para cezası verildi.

Sanıklara, "izinsiz gösteri yapmak, yönetimle mücadele etmek, yönetimi devirmek için korku salma ve güç kullanma, devlet kurumlarının işleyişini bozma ve anayasayı devre dışı bırakma çağrısı yapan, yasa dışı kurulan harekete üye olmak" gibi suçlamalar yöneltildi.

Söz konusu karara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

6 Nisan Hareketi, Mübarek karşıtı siyasi bir hareket olarak kurulmuştu

"Mısır'ın imajını zedelediği ve casusluk" yapıldığı gerekçesiyle Nisan 2014'te, 6 Nisan Hareketi'nin tüm faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verilmişti.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi, 2008 yılında Mübarek karşıtı siyasi bir hareket olarak kurulmuş, hareket daha sonra yaşadığı iç sorunlar sebebiyle, Ahmed Mahir Cephesi ve Demokratik Cephe olarak ikiye bölünmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...