Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de ateşkese rağmen rejim Merj beldesini ele geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de ateşkese rağmen rejim Merj beldesini ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen muhalifleri hedef almaya devam eden rejim güçleri Şam yakınlarındaki Merj beldesini ele geçirdi.

Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen muhalifleri hedef almaya devam eden rejim güçleri başkent Şam'ın Guta ilçesine bağlı Merj beldesini ele geçirdikleri bildirildi. 

Muhaliflere bağlı yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim güçleri çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen muhaliflerin kontrolündeki Merj bölgesinde çeşitli mevzilere saldırılar düzenledi. 

Rejim güçlerinin, Merj'de dünden bu yana çeşitli bölgeleri bombaladığı, ardından karadan ilerleyerek radyo binası ve Tarım Enstitüsü binasını ile çevresini ele geçirdiği belirtildi. 

Şam'ın güneydoğu kapısı niteliğindeki konumuyla stratejik öneme sahip Merj, rejim güçleri ile muhalifler arasında 3 yılı aşkın süredir çatışmalara sahne oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...