Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SNHR: Suriye'de rejim güçleri sivilleri doğrudan hedef alıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
SNHR: Suriye'de rejim güçleri sivilleri doğrudan hedef alıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki saldırılarda hayatını kaybeden sivillerden yüzde 45'inin çocuk ve kadınlardan oluştuğu, bu durumun, rejim güçlerinin sivilleri doğrudan hedef aldığını ortaya koyduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı'ndan (SNHR), Suriye'deki saldırılarda hayatını kaybeden sivillerden yüzde 45'inin çocuk ve kadınlardan oluştuğu, bu durumun, rejim güçlerinin sivilleri doğrudan hedef aldığını ortaya koyduğu bildirildi.

SNHR'nin şubat ayı raporunda, ülkedeki çatışmalarda hayatını kaybedenler arasında yer alan çocuk ve kadın oranının yüzde 45'e yükseldiği belirtilerek, "Bu da, rejim güçlerinin sivilleri doğrudan hedef aldığını gösteriyor. Suriye rejimi ve ona bağlı militanlar tarafından geçen ay öldürülen 651 sivil arasında 182 çocuk, 110 kadın vardı. Bunlar arasında ayrıca işkenceyle öldürülen 31 kişi vardı" ifadelerine yer verildi.

Terör örgütü PYD'nin, 3'ü çocuk 9 sivili öldürdüğü bildirilen raporda, şunlar kaydedildi:

"Kendilerini Rus olarak tanıtan güçler tarafından öldürülen 382 sivil arasında 21 çocuk ve 63 kadın bulunuyordu. DAEŞ örgütü tarafından 28'i çocuk ve 51'i kadın olmak üzere 207 sivil öldürülürken, Nusra Cephesi ise bir kişiyi işkenceyle öldürdü. Silahlı muhalif gruplar, 21 çocuk ile 18 kadının da aralarında bulunduğu 84 kişinin öldürülmesine sebep oldu. Bu arada ülkedeki iç savaştan kaçarak deniz yoluyla göç etmek isteyenlerin boğularak veya faili belirsiz bombalı saldırılarda ise 13 çocuk ile 7'si kadın 42 kişi yaşamını yitirdi. Uluslararası koalisyon güçlerinin bombardımanında da biri çocuk iki sivil öldü."

Suriye'de akan kanın durması ve sivilleri rastgele bombardımana tabi tutan rejime baskı yapmaları için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile uluslararası kurumlara çağrı yapılan raporda, ülkedeki durumdan Esed rejimine destek çıkan Rusya, İran ve Çin de sorumlu tutuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...