Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycanlı vekil Paşayeva: Türkiye'yi böldürtmeyiz

Azerbaycanlı vekil Paşayeva: Türkiye'yi böldürtmeyiz

DÜNYA Haberleri

Milletvekili Ganire Paşayeva, Ermeni bakanın teröristlerin PKK ve Ermenistan bayrağına sarılmış cenazelerini taziyelerine gittiğini söyledi.

Yeni Ufuklar Derneği tarafından Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘Bir Millet İki Devlet Azerbaycan-Türkiye İlişkileri Nereye Gidiyor?’ konulu konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansta konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Bu vatan hepimizin, kimseye böldürtmeyiz” dedi. Terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerinin ailelerine taziyelerini ileten Paşayeva, “PKK terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, millete başımız sağ olsun diyoruz. Diyoruz ki ‘Bu vatan hepimizin, bu vatanı kimseye böldürmeyeceğiz’. Bu vatan hepimizindir. Sadece bu vatanı bölmek isteyen, bu vatanı böldürtmek isteyenler düşünmesin ki karşılarında sadece Türkiye’deki insanımız var. Bu vatan için Türkiye sınırları dışında yaşayan milyonlarca insan var, gelir canını verir ama bu vatanı kimsenin bölmesine izin vermez. O yüzden buradaki vatanımız da milletimiz de her zaman inşallah güçlü olacak, bu terörün de onun arkasında duranların da inşallah kökünü kazıyacağız. Milletimiz tarihte çok hain gördü ama hep yenildiler. İnşallah yine de hainler yenilecek, milletimiz ve vatanımız her zaman daha da güçlü olacak” şeklinde konuştu.
"TERÖRİSTLERİN ERMENİSTAN BAYRAĞINA SARILI CENAZELERİNİ GÖRDÜK"

Geçtiğimiz günlerde Hocalı Katliamı ile ilgili yayımlanan fotoğraflarda Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Savunma Bakanı Seyran Oganyan’ı gördüklerini söyleyen Paşayeva, 24 yıl sonra aynı kişileri PKK ve Ermenistan bayrağına sarılı teröristin cenazesinde de gördüklerini dile getirerek sorunlarla birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
Paşayeva, “Biz 24 yıl önce Hocalı’da şehit olan kardeşlerimizi de saygıyla anıyoruz. Çünkü o kardeşlerimiz de bu milletin evladı olmanın bedelini ödediler. Onların tek suçu Türk olmaktı. Acımasızca soykırıma maruz kalmaları sadece Türk olmalarıydı. 24 yıl önce Hocalı’da insanımızın canına acımasızca kastedenler adalet karşısında cevap vermedikleri için aynı nasıl zihniyet olduğunu birkaç gün önce karşımıza çıkan fotoğraflarla gördük. 24 yıl önce Hocalı’da insanımıza soykırımda kanına elini batıran katillerin fotoğraflarının içinde Ermenistan’ın şimdiki savunma bakanı Seyran Oganyan’ı da gördük. Ermenistan’ın başbakanı katil Sarkisyan’da onların içindeydi. Biz Oganyan’ı nerede gördük 5 gün önce? PKK terör örgütüne Ermenistan asker gönderir, insanımıza karşı o terör olaylarında hayatını kaybeden teröristlerin PKK ve Ermenistan bayrağına sarılmış cenazelerini taziyelerinde gördük. Aynı zihniyet 24 yıl önce Hocalı’da, 24 yıl sonra burada insanımıza. Ondan öncesi de vardı. ASALA Terör Örgütü’nde de terör başılar vardı. Adalet karşısında cevap vermedikleri için Karabağ’da acımasızca terör yaptılar. O yüzden de bu sorunlar bizim birlik ve beraberliğimizin, bizim milletimizin sorunlarıdır. Bu sorunlarda sen, ben yok ‘biz’ varız. Ve biz birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunlarla, yüzleştiğimiz bu haksızlıklar ve adaletsizliklerle mücadele etmemiz gerekmektedir” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...