Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya'da siyasi belirsizlik devam ediyor

Düzenleyen:
İspanya'da siyasi belirsizlik devam ediyor

DÜNYA Haberleri

İspanya'da iki aydır hükümetin kurulamaması nedeniyle siyasi belirsizlik sürüyor.

İspanya'da 20 Aralık'ta yapılan ve hiçbir siyasi partinin tek başına iktidara gelecek çoğunluğu yakalayamadığı genel seçimlerden sonra hükümeti kurmakla görevlendirilen Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sanchez, yeterli destek bulamamasına ve güven oyu alamayacağını bilmesine rağmen hükümet programını bugün meclise sundu.

Kral 6. Felipe'den 3 Şubat'ta hükümet kurma görevini alan PSOE lideri Sanchez, bugün meclis genel oturumunda yaptığı, 1 saat 40 dakika süren konuşmada son 4 yıldır ülkenin etkilendiği ekonomik kriz, kemer sıkma politikaları, yolsuzluk skandalları ve Katalonya sorununa atıfta bulunarak, "değişim" için destek istedi.

Sanchez'in sunduğu hükümet programıyla ilgili salt çoğunluğun arandığı ilk güven oylaması yarın akşam yapılacak. 350 sandalyeli mecliste güven oyu almak için 176 milletvekilinin "evet" oyuna ihtiyacı olan Sanchez, sadece liberal görüşlü Ciudadanos ve 1 milletvekiline sahip Kanarya Koalisyonu'nun desteğini alırken, toplam desteği 131 milletvekilinin üzerine çıkamıyor. Ülkedeki mevcut siyasi ortamda hem Halk Partisi (PP) hem de Podemos, Sanchez'in kuracağı hükümete "hayır" oyu vereceğini net bir şekilde açıkladı.

Erken seçim ihtimali var

Büyük bir sürpriz olmaması halinde PSOE liderinin ne 2 Mart'ta ne de mutlak çoğunluğun aranacağı 5 Mart cuma akşamı yapılacak 2. oylamada güven oyu alması öngörülmüyor. Sanchez'in beklendiği gibi güven oyu alamaması halinde söz hakkı yine Kral 6. Felipe'ye geçecek. İspanya Kralı ya yeni bir adayı hükümet kurmakla görevlendirecek ya da meclisi feshederek, ülkeyi erken seçime götürecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...