Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistinli tutuklu Fesfus'un açlık grevi sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistinli tutuklu Fesfus'un açlık grevi sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistinli tutuklu Mahmud Fesfus'un, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 20 gün önce başladığı açlık grevini sürdürdüğü belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "Fesfus, serbest bırakılması talebiyle açlık grevine başlama kararı aldı" denildi.

Fesfus'un 30 Ekim'de gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, hakkında 4 idari tutukluluk kararı çıktığı, sonuncusunun 19 Şubat'ta olduğu belirtildi.

El-Halil kentinin yakınındaki Dura beldesinden olan Mahmud Fesfus'un, İsrail'in güneyindeki Negev Cezaevi'nde kaldığı ifade ediliyor.

İsrail'in "İdari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla İsrail istihbaratının bilgilerine dayanılarak Filistinliler 1 ile 6 ay arasında alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...