Bozkır'dan net mesaj: Vize kalkmazsa geri kabul biter!

Düzenleyen:
Bozkır'dan net mesaj: Vize kalkmazsa geri kabul biter!

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin haziran ayında Geri Kabul Anlaşması’nı yürürlüğe koyacağını söyleyen Bakan Bozkır, “Ekim, kasım aylarında vize kalkmazsa anlaşmayı feshederiz” dedi

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yapacağı 3 milyar Avro’nun doğru anlaşılması gerektiğini söyleyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Türkiye olarak biz AB’den herhangi bir para talebinde bulunmadık. Mülteciler için şu ana kadar 10 milyar dolar harcadık ve 3 milyar Avro da Türkiye için önemli bir rakam değil. Biz bunu havalimanı inşaatı için, köprü inşaatı için, yollar için Türk ekonomisinin gücü ile nükleer santraller olsun çok daha büyük projelere kaynak sağlayabilecek kapasitede bir ülkeyiz. 825 milyar dolar milli geliri olan bir ülkeden bahsediyoruz. 3 milyar Avro Türkiye’ye verilmiyor; bir anlamda AB’nin kendi vicdanını rahatlatması için Suriyeli kardeşlerimize harcanmak üzere Türkiye’ye ulaştırılacak. Bununla ilgili ihtiyaç listeleri hazırlandı. Ağrılık okullara, hastanelere verilecek. Kamplardaki şartların daha iyi hale getirilmesi, hatta kamplarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin konutlara geçmesi gibi projeler var” dedi. Bakan Bozkır, Geri Kabul Anlaşması ile yol haritasının birlikte imzalandığını dile getirerek, “Biz anlaşmayı haziranda yürürlüğe koyacağız. Mart, nisan ayında da bu beklentilerin tamamını gerçekleştirmiş olacağız. Yasalar olsun, uluslararası sözleşmelerin onaylanması olsun, idari tedbir kararlarının onaylanması olsun,  ekim, kasım aylarında da AB’nin vizeyi kaldırma kararını alması lazım. Vize kalkmazsa Geri Kabul Anlaşmasında yer alan bir hükme göre bu anlaşmayı feshetme hakkımız var” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...