Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD Kürt siyasetçiyi kaçırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD Kürt siyasetçiyi kaçırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, Suriye Kürt Demokrat Partisi (PDKS) ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi Abdurrahman Abu'yu kaçırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü PYD, Abu'yu Halep'in kuzeyindeki Afrin ilçesinde bulunan evinden alarak bilinmeyen bir yere götürdü.

Abu'nun PYD tarafından üçüncü defa alıkonulduğunu ifade eden kaynaklar, Kürt siyasetçinin "PYD'nin çocukları zorla silah altına alarak savaştırması, fabrika ve iş yerlerinden haraç toplaması gibi politikalarını eleştirmesi" nedeniyle kaçırılmış olabileceğini ileri sürdü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) 18 Ocak'ta yayımladığı raporda, PYD'nin kontrolündeki bölgelerde etnik temizlikten, keyfi tutuklamaya, zorla askere almaktan göç ettirmeye kadar birçok insan hakları ihlali gerçekleştirdiği bildirilmişti.

Uluslararası Af Örgütü de 13 Ekim 2015 tarihli raporunda PYD'nin ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiği, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediğine dikkati çekmişti.

Suriyeli 12 Kürt partiyi bünyesinde barındıran ENKS, terör örgütü PYD'ye ve onun otokratik politikasına yönelik muhalefetiyle biliniyor. ENKS, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nda (SMDK) 11 üyeyle temsil ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...