Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IKBY'deki Komela lideri Bapir'den Türkiye'ye teşekkür

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY'deki Komela lideri Bapir'den Türkiye'ye teşekkür

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY yer alan Kürdistan İslami Toplum Partisi lideri Bapir, "Kürdistan'a verilen desteklerden dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. PKK ile mücadele, Kürt halkına karşı şiddet anlamı taşımıyor" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komela) lideri Ali Bapir, PKK ile mücadelenin, Türkiye'deki Kürt halkına karşı şiddet kullanıldığı ve zulüm yapıldığı anlamı taşımadığını belirtti.

Bapir'in ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Komela lideri Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ile bir araya geldi. Görüşmede tarafların Türkiye'nin Irak ve Kürt bölgesi arasındaki ilişkileri ile bölgeye verdiği destekler ele alındı.

Söz konusu açıklamada Komela lideri Ali Bapir'in, "Kürdistan bölgesine verilen desteklerden dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. PKK ile mücadele etmek, Türkiye'deki Kürt halkına karşı şiddet kullanıldığı ve zulüm yapıldığı anlamı taşımıyor" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...