Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Filistin ve Kudüs sorunlarına birlikte çözüm bulma zamanı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Filistin ve Kudüs sorunlarına birlikte çözüm bulma zamanı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya Dışileri Bakanı Retno Marsudi, "Filistin ve Kudüs sorunlarına birlikte çözüm bulma zamanı. Bu haksızlıkları durdurmalıyız, yeterince uzun bekledik" dedi.

Marsudi, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen, Filistin ve Kudüs'le ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Sizin desteklerinizle özgür bir Filistin'de barış ve huzur temelleri atılacaktır. Filistin ve Kudüs sorunlarına birlikte çözüm bulma zamanı"dedi.

Dışişleri Bakanı Marsudi, "İsrail'in Filistin ve Kudüs'te sergilediği olumsuz tutum hala devam etmektedir. İsrail askerlerinin Filistin'de yaptıkları haksızlıklar, içlerinde çocuk ve yaşlıların da olduğu sivillerin tutuklanmaları halen devam ediyor. 5 milyondan fazla Filistinli göçmen olarak yaşıyor. Filistin'e uygulanan ekonomik ambargo halen devam ediyor. İsrail, Filistin topraklarını gayrimeşru şekilde işgal ediyor. Bu haksızlıkları durdurmalıyız, yeterince uzun bekledik" ifadesini kullandı.

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un temsil ettiği zirvede, İsrail hükümetinin devam eden gayrimeşru işgali ve apartayd politikalarına karşı takip edilecek yaklaşım ve stratejiler ile barış sürecinin ilerletilmesi ve Kudüs'ün durumu ele alınacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...