HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Endonezya Filistin'i her zaman bağımsız olarak tanımlayacaktır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Endonezya Filistin'i her zaman bağımsız olarak tanımlayacaktır'
Endonezya , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya Devlet Başkanı Widodo, "Filistin tam bağımsız olarak tanınmamış olsa da Endonezya her zaman Filistin'i bağımsız olarak tanımlayacaktır" dedi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bu yıl 5'incisi düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi, devlet ve hükümet başkanları seviyesinde toplantılarla devam ediyor. 

Zirvede konuşan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Filistin ve Kudüs'teki sorunlara değinerek, "Filistin'deki sorunların çözülmesi için Filistin ilk önce kendi içinde birlik olmalıdır. Endonezya bu birliği sağlamak için elinden geleni yapacaktır" dedi. 

Filistin'in bağımsızlığını alması için her türlü desteği vereceklerini belirten Widodo, "Filistin'in bağımsızlık çalışmaları süreci devam etse de Filistin Endonezya için bağımsızlığını ilan etmiş bir ülkedir" diye konuştu.

"Uluslararası desteğe ihtiyacımız var"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Endonezya'nın İİT 5. Olağanüstü Zirvesi'ne ev sahipliği yapmasından dolayı müteşekkir olduğunu belirterek, "Bu zirveye gelen ve Filistin'in bağımsızlığı için destek veren tüm ülkelere teşekkür ediyorum" dedi.

İsrail'in gayrimeşru yaptırımlarına karşı uluslararası desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Abbas, "Bu zirveyle Filistin'de yaşanan sorunlara karşı bir uluslararası farkındalık oluşturabilmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...