HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İslam alimi Alvani ABD'de toprağa verildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İslam alimi Alvani ABD'de toprağa verildi
Alvani, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD’de cuma günü hayatını kaybeden İslam alimi ve Kuzey Amerika Fıkıh Konseyi kurucusu Prof. Dr. Alvani'nin cenazesi Virginia eyaletinde defnedildi.

Sterling kasabasında bulunan Dulles Bölgesi Müslüman Toplumunun (ADAMS) merkezinde düzenlenen cenaze törenine Alvani’nin yakınları ile başkent Washington ve civarındaki Müslüman toplumunun önde gelen isimleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Alvani’nin oğlu Ahmet ile kızları Rukiye ve Zeynep taziyeleri kabul etti.

Öğle namazını müteakip torunu Osman'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Alvani’nin cenazesi Sterling Mezarlığına defnedildi.

"Büyük bir alim, mütefekkir ve yenilikçi biriydi"

Törende AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Alvani’nin vefatının Müslümanlar için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Alvani’yi dönemin en önemli İslam düşünürlerinden biri olarak nitelendiren Awad, şunları kaydetti:

“Profesör Alvani büyük bir alim, mütefekkir ve yenilikçi biriydi. Kendi jenerasyonunun başında gelen isimlerdendi. Hepimiz ondan, onun bilgisinden, ilmi zenginliğinden istifade ettik. Dünya genelinde binlerce öğrencisi oldu. Ardında uzlaşma ve fıkha ilişkin derin bir bilgi birikimi miraslarını bıraktı. Onun yokluğunu hissedeceğiz."

Mısır'da El Ezher Üniversitesinde eğitim aldı

Irak’ta 1935 yılında doğan Alvani, Mısır’da El Ezher Üniversitesinde Şeriat ve Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Riyad’daki İmam Muhammed bin Suud Üniversitesinde yaklaşık 10 yıl fıkıh eğitimi veren Alvani, 1983 yılından beri ABD’de yaşıyordu.

Alvani, bir dönem Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsünün başkanlığını üstlenmesinin yanı sıra Kuzey Amerika Fıkıh Konseyi’nin kuruculuğunu yaptı.

Son olarak Virginia eyaletindeki Cordoba Üniversitesinin rektörlüğünü de yapan Alvani, uzun süren rahatsızlığının ardından cuma günü yaşamını yitirmişti.

Alvani’nin Türkçeye çevrilen “İslam Düşüncesinin Bugünkü Meseleleri” isimli kitabının yanında İslami zihniyetin yeniden inşası, İslam hukuku ve sosyal değişim, vatandaşlık, eğitim ve kapitalizm gibi günümüz meselelerine İslami çözüm bulmaya yönelik çok sayıda eseri bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...