Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UAEA'dan Kuzey Kore'ye çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
UAEA'dan Kuzey Kore'ye çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano, Kuzey Kore yönetimini Ajans ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya davet etti.

Amano, UAEA Yönetim Kurulu Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin nükleer programının "büyük endişe kaynağı" olmaya devam ettiğini söyledi.

Kuzey Kore'nin yılbaşında yeni nükleer silah denemesi yaptığını kaydeden Amano, "Bu tür denemeler, Güvenlik Konseyi kararlarının açık ihlalidir ve son derece üzücüdür" dedi.

Kuzey Kore yönetiminin yaptığı açıklamaları "rahatsız edici" olarak nitelendiren Amano, "Bir kez daha Kuzey Kore yönetimini Ajans ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına tamamen uymaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi'nin, geçen hafta Kuzey Kore'nin bütün nükleer faaliyetleri ve programından vazgeçmesi yönünde karar aldığını aktaran Amano, "Siyasi anlaşmanın sağlanması durumunda Ajans, Kuzey Kore'nin nükleer sorununun barışçıl çözümü için katkı sunmaya hazırdır" diye konuştu.

İran'ın denetlenmesi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile 14 Temmuz 2015 tarihinde kabul edilen nükleer anlaşmanın yeni uygulanmaya başlandığını belirten Amano, "İran, nükleer anlaşma çerçevesindeki yükümlülüklerini uzun yıllar yerine getirmek zorunda ve Ajans anlaşmanın uygulanması için onaylama, gözetleme ve raporlama görevlerini yapacaktır" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...