Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kore'den 100'e yakın savaş uçağıyla gövde gösterisi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Güney Kore'den 100'e yakın savaş uçağıyla gövde gösterisi

DÜNYA Haberleri  / DHA

Güney Kore Hava Kuvvetleri, 100'e yakın F-16 savaş uçağını tam yüklü olarak Kunsan Hava Üssü'nün pistinde hazır olarak sıralayıp, Kuzey Kore'ye meydan okudu.

Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne ait 100'e yakın F-16 savaş uçağının tam yüklü olarak Kunsan Hava Üssü'nün pistinde hazır olarak sıralanması, hava kuvvetleri yetkililerinin deyişiyle gelmiş geçmiş en büyük 'fil yürüyüşü'ne (elephant walk) sahne oldu.

KUZEY KORE TEHDİDİNE KARŞI GÖVDE GÖSTERİSİ

Bazı çevreler tarafından son zamanlarda artan Kuzey Kore tehdidine karşı bir tür gövde gösterisi olarak da nitelenen 'fil yürüyüşü' askeri terminolojide, tehlike söz konusu olduğunda savaş uçaklarının mümkün olan en kısa sürede havada olmaları için tam yüklü olarak pist başında hazır olmaları anlamına geliyor. 'Fil yürüyüşleri' aynı zamanda, pilotların takım çalışması yeteneğini artırma, askeri üslerde hava-yer reaksiyonunun ölçülmesi ve güç gösterisi gibi amaçlarla gerçekleştiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...