Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Davutoğlu'nun İran ziyareti politik yönden çok değerli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Davutoğlu'nun İran ziyareti politik yönden çok değerli'

DÜNYA Haberleri  / AA

İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı gazeteci yazar Destmali, "Türkiye Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bu dönemde İran'ı ziyaretini siyasi ve politik yönden çok değerli buluyorum. Ziyaretin seçimlerin ardından gerçekleşmesi de ayrı bir öneme sahiptir" dedi.

Destmali, "Türkiye Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bu dönemde İran'ı ziyaretini siyasi ve politik yönden çok değerli buluyorum, diğer taraftan İran, önemli bir seçimi geride bıraktı. Ziyaretin seçimlerin ardından gerçekleşmesi de ayrı bir öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.

"İlişkiler güçleniyor"

Bu seviyede gerçekleşen bir ziyaretten sonra ilişkilerin daha güçlü bir şekilde devam etmesini beklediklerini fakat bunun kolay olmadığını söyleyen Destmali, "Mesela iki ülke arasında tarihsel ve kültürel ortaklıkların çokluğuna rağmen diplomatik heyetlerin karşılıklı ziyaretleri azdır. Senede bir dışişleri bakanı gider veya gelir. Üst düzey ziyaretlerin arttırılması lazım" dedi.

"Yeni Türkiye'yi yeteri kadar tanımıyoruz"

"İranlıların Türkiye ve Türk siyasetini anladıklarını düşünüyor musunuz?" sorusuna, Destmali, "Hayır, kesinlikle anlamıyorlar, ama Türkiye de İran'ı yeteri kadar tanımıyor" cevabını verdi.

Destmali sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz yepyeni bir Türkiye'yle karşı karşıyayız. Bu ne Ecevit, ne Özal ne de Kenan Evren Türkiye'si. Bu, demokrasi, siyaset ve diplomasi alanında yeni bir Türkiye'dir. Seçim sonrası İran parlamentosunda kurulacak Türkiye dostluk grubu ile Türkiye Meclisi'ndeki İran dostluk grubunun çalışmaları önemlidir. Eğer bu iki grup gerekli çalışmaları yaparlarsa önemli mesafe alınabilir".

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...