'NATO Ege Denizi'nde faaliyetine başlıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'NATO Ege Denizi'nde faaliyetine başlıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO gemilerinin, Ege Denizi'ndeki insan kaçakçılığını engellemek için konuşlandırıldığını belirterek, "NATO, Ege Denizi'nde faaliyetine bugün başlıyor" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile NATO Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, görüşmede Türkiye'nin güney sınırındaki sorunların ele alındığını söyledi.

Türkiye'nin, 2,5 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Stoltenberg, şöyle devam etti: 

"NATO üzerine düşeni yapıyor. Ege Denizi'ne gemiler göndermek için hızlı bir karar aldık. Gemilerimiz bilgi topluyor ve denetlemeye devam ediyor. Hafta sonu sığınmacı krizinin çözümü için çabalarımızı artırma kararı aldık. Bölge sularında faaliyet alanımızı genişletiyoruz ve NATO, Ege Denizi'nde faaliyetine bugün başlıyor. AB Sınır Koruma Ajansı Frontex ile işbirliğimizi genişletiyor ve gemi sayılarımızı artırıyoruz."

Türkiye ve Yunanistan'a bu kararın uygulanmasındaki çabaları için teşekkür eden Stoltenberg, Ege Denizi'ndeki NATO gemilerinin insan kaçakçılığını engellemek için konuşlandırıldığını kaydetti.

"Rusya'nın faaliyetlerinden endişe duymaya devam ediyoruz"

NATO'nun Türkiye-Suriye sınırında istihbarat, gözetim ve denetimi artırma kararı aldığına dikkati çeken Stoltenberg, "Rusya'nın Suriye ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinden endişe duymaya devam ediyoruz. Rusyanın askeri faaliyetleri insani krizi büyüterek daha fazla Suriyelinin Türkiye'ye kaçmasına neden oluyor ve ayrıca NATO'nun hava sahasın da ihlaline neden oluyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...