El-Beyda kentinde 15 Husi militanı öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
El-Beyda kentinde 15 Husi militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in El-Beyda kentinde Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) Husilere yönelik saldırısında 15 militanın öldüğü bildirildi.

HDG'nin El-Beyda komutanlarından Mustafa Hüseyin el-Beydani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direniş güçlerinin Yesir bölgesinde Husilere ait araçların geçişi sırasında RPG füzeleriyle düzenlediği saldırıda 15 militanın öldüğünü belirtti. 

Beydani, olayın ardından Husilerin bölgede güvenlik çemberi oluşturduğunu ve cesetleri taşıdığını ifade etti. 

Öte yandan, yerel kaynaklar Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, El-Beyda'nın batı kesimindeki Kıfe Redda ilçesine bağlı Ez-Zub köyünde sivil yerleşim yerlerine katyuşa füzeleri ile saldırı düzenlediğini aktardı. 

Saldırıda bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verilmedi. 

El-Beyda'ya bağlı Kıfe Redda ilçesinin Ez-Zub köyü bir süredir HDG ile Husiler ve Salih yanlıları arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. 

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçler, Şubat 2015'ten bu yana Beyda'nın büyük kısmında kontrolü ellerinde bulunduruyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...