Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp Malezya uçağından iki yıldır haber yok

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kayıp Malezya uçağından iki yıldır haber yok

DÜNYA Haberleri  / AA

227 yolcusu ve 12 kişilik mürettebatıyla iki yıl önce kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağının sırrı çözülemedi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 8 Mart 2014'te 227 yolcusu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolan Malezya Hava Yolları'na (MAS) ait MH370 sefer sayılı uçağın izine, tüm arama çalışmalarına rağmen rastlanamadı.

Malezya Hava Yolları’na (MAS) ait Boeing 777-200 tipi yolcu uçağı, Kuala Lumpur’dan havalandıktan yaklaşık iki saat sonra Vietnam hava sahası sınırında radardan kayboldu. Radarda son görüldüğü bölge başta olmak üzere uçağın düşme ihtimali olan sahalarda arama çalışmaları başlatıldı.

Vietnam'ın başlattığı çalışmalara kısa süre sonra Malezya, Çin, Singapur, Filipinler, ABD ve Avustralya katıldı. Diğer ülkeler de uydular aracılığıyla bölgeyi taramaya başladı. Havadan ve denizden başlatılan kapsamlı arama çalışmalarında kayıp uçaktan haber alınamayınca akıllarda birçok soru işareti belirdi, komplo teorileri de gündeme gelmeye başladı.

Komplo teorileri

Kayıp uçağı arama çalışmaları sürerken ilk olarak uçağın pilotları hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Kaptan pilot Zahari Şah'ın Malezya muhalefet hareketinin lideri Enver İbrahim sempatizanı olduğu ve hapsedilmesine kızdığı için uçağı kasten düşürdüğü iddiaları komplo teorilerinin başlangıcı oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...