'PYD ile Suriye rejimi ilk günden beri ilişki içinde'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PYD ile Suriye rejimi ilk günden beri ilişki içinde'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Temsilcisi Aliko, "PYD ile rejim arasında ilk günden beri siyasi ve askeri ilişkiler mevcut. PYD, sahada rejimle birlikte hareket etti" dedi.

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile hareket eden Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Temsilcisi Fuat Aliko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin bir sonuç doğuracak aşamaya gelmediğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi, Esed rejimi ile yakın ilişkisi nedeniyle Cenevre'de görmek istemediklerini ifade eden Aliko, şöyle konuştu:

"PYD ile rejim arasında ilk günden beri siyasi ve askeri ilişkiler var. PYD Suriye devriminin bir parçası olmadı ve üçüncü bir yol izlediğini söyledi ancak sahada rejim ile birlikte hareket etti. Biz PYD'ye rejimle ilişkisini kesip muhalefet ile hareket etmesini önerdik ancak PYD bunu yapmadı."

"PYD anlaşmalara uymadı"

Suriye Demokrat Sol Kürt Partisi Genel Sekreteri ve Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komitesi Üyesi Şellal Geddo ise Cenevre görüşmelerinden umutsuz olduğunu söyledi.

PYD'nin bölgedeki politikalarını da eleştiren Geddo, şunları kaydetti:

"PYD ile bizim aramızda anlaşmalar imzalandı ancak PYD anlaşmalara uymadı. PYD önce üzerinde mutabakata vardığımız konuları imzalıyor ancak sahada bunu uygulamıyordu. Kamışlı'da kendi bildiğini okuyordu. ENKS ile müşterek hareket etmeyi kabul etmedi. PYD, Suriye krizinin ve Suriye'deki Kürtlerin sorunlarının çözülmesi noktasında bir engel olarak duruyor. Biz Kürtlerin Suriye muhalefeti ile ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz ancak PYD rejimle birlikte hareket ediyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...