Trump'ın duvar önerisine tepkiler sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump'ın duvar önerisine tepkiler sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto, sınıra duvar örülmesini ve ödemeyi de Meksika'nın yapmasını öneren Trump'ı faşist liderler gibi konuşmakla suçladı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından iş adamı Donald Trump'ın Meksika ile sınıra duvar örülmesi ve masrafların da Meksika tarafından karşılanması önerisine, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto tepki gösterdi.

Devlet Başkanı Pena Nieto, yerel bir gazeteye verdiği röportajda, Trump'ın kullandığı dili Nazi lideri Adolf Hitler ve İtalyan diktatör Benito Mussolini'nin kullandığı dile benzeterek Trump'ın açıklamalarının iki ülke arasındaki ilişkiye zarar verdiğini söyledi.

Meksika'nın, Trump'ın öne sürdüğü duvar için ödeme yapma planının olmadığını vurgulayan Nieto, "ABD'deki seçmenlerin sağduyulu ve itidalli davranacağını umuyorum" ifadesini kullandı.

Meksika Hazine Bakanı Luis Videgaray, cuma günü yaptığı açıklamada, "Meksika'nın, hiçbir koşul altında Trump'ın öne sürdüğü duvar için ödeme yapmayacağını vurgulamak isterim" diye konuşmuştu.

Eski devlet başkanları Vicento Fox ve Felipe Calderon da "Trump, yeterince beyaz olmadıkları için Meksikalıları ABD'de istemiyor" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...