Birleşmiş Milletler'den Avrupa Birliği'ne sert Türkiye tepkisi

Düzenleyen:
Birleşmiş Milletler'den Avrupa Birliği'ne sert Türkiye tepkisi

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile anlaşması halinde sığınmacıları toplu bir şekilde Türkiye'ye geri gönderecek olmasının endişe verici olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden William Spinder, "Sığınmacıların toplu bir şekilde Türkiye'ye gönderilmesini öngören bir düzenlemeden endişe duyuyoruz. Türkiye halihazırda 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Daha fazla sığınmacının Türkiye'ye geri gönderilmesinin çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüyoruz. Bunun yerine Avrupa'da bulunan mültecilerin Avrupa Birliği ülkelerine, Arap ülkelerine, Avusturya ve ABD'de ile diğer ülkelere yeniden yerleştirilmelerini istiyoruz" dedi.

"UYUMLU YENİ BİR ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİR"

Diğer taraftan Yüksek Komiserlikten Avrupa Bürosu Direktörü Vincent Cochetel yaptığı açıklamada "Bildiğiniz gibi yabancıların topluca sınır dışı edilmesi Avrupa İnsan hakları Yasasına göre yasaktır, dolayısıyla bu yapılamaz onun için Avrupa Birliği ve Türkiye'nin bu işin çözümü için uyumlu yeni bir çözüm bulunması gereklidir" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...