Joe Biden İsrail'de Perez ile görüştü

Joe Biden İsrail'de Perez ile görüştü

DÜNYA Haberleri

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Tel Aviv'de eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ile bir araya geldi.

Akşam saatlerinde Tel Aviv'e gelen Biden, Perez Barış Merkezi'nde eski Cumhurbaşkanı Perez ile görüştü. Biden, gazetecilerin görüntü aldığı esnada kısa bir açıklama yaparak, "Burada olmaktan çok memnunum. Başkan (ABD Başkanı Barack Obama) selamlarını gönderdi. İsrail’in güvenliğine sonuna kadar bağlıyız. Umarım bu konuda gelişme sağlarız" dedi.
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da basına kapalı olarak devam eden görüşmede, "çeşitli bölgesel konuların" ele alındığı bildirildi. Biden'in, bugün İsrail'in "Yafa şehrinde meydana gelen bıçaklı saldırıyı kınadığı ve böyle bir terör eyleminin hiçbir şekilde meşrulaştırılamayacağını" söylediği belirtildi.
Biden ayrıca, Yafa'daki bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden ABD vatandaşının ailesine baş sağlığı diledi.
Biden'in yarın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından Batı Şeria'nın Ramallah kentine geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile de görüşmesi bekleniyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...