Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DAEŞ lideri öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ lideri öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Amerikalı askeri bir yetkili, terör örgütü DAEŞ'in liderlerinden Ebu Ömer el-Şişani'nin Suriye'de düzenlenen bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şişani'nin koalisyon uçakları tarafından geçen hafta Şeddadi yakınlarında hedef alındığını bildirdi.
Şişani'nin ölümünü doğrulamaya çalıştıklarını belirten Pentagon yetkilisi, saldırıda 12 DAEŞ mensubunun da öldürüldüğünü söyledi ancak başka bir ayrıntı vermek istemedi.
Gürcistan vatandaşı olduğu kaydedilen Şişani'nin “Çeçen Ömer” olarak da bilindiği, asıl adının ise Tarkan Tayumurazoviç Batiraşvili olduğu ifade ediliyordu.
ABD Hazine Bakanlığı, 2014 yılında Şişani'yi “küresel teröristler” listesine almıştı. ABD makamları, Şişani hakkında istihbarat vereceklere 5 milyon dolar ödül vadetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...