Makedonya ve Almanya'dan sığınmacılara yardım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Makedonya ve Almanya'dan sığınmacılara yardım

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya ve Almanya'dan uluslararası insani yardım kuruluşları, Makedonya'nın Tabanovce kasabasındaki sığınmacılara içerisinde yiyecek ve hijyen malzemeleri bulunan paketler dağıtmaya başladı.

Makedonya'dan "Merhamet" ve Almanya'dan "WEFA" uluslararası insani yardım kuruluşları, Makedonya'nın Sırbistan sınırındaki Tabanovce kasabasında bulunan kampta bekletilen sığınmacılara içerisinde yiyecek ve hijyen malzemelerinin bulunduğu yardım paketleri dağıtmaya başladı.

Köln merkezli "WEFA" Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonundan İsmet Mısırlıoğlu, sığınmacıların temel ihtiyaçlarına cevap vermek için Tabanovce'ye geldiklerini belirterek, kamptaki şartların çok kötü olduğunu, ellerinden geldiğince buradaki insanlara yardım etmeye çalışacaklarını aktardı.

Tabanovce'deki kampta çoğu Afganistanlı binden fazla sığınmacı ve göçmen 20 gündür Sırbistan'ın sınırı açmasını bekliyor. Öte yandan, ülkenin güneyindeki Gevgeli'den dün trenle buraya getirilen 437 Suriye ve Irak vatandaşının da Sırbistan'a girişine izin verilmiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...