'Schengen çökerse teröristlerin istediği olur'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Schengen çökerse teröristlerin istediği olur'

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai, “Sınırlarımızı kapatır, insanlık tarihindeki en iyi buluşu olan Schengen bölgesinin çökmesine izin verirsek teröristlerin bizim yapmamızı istediği şeyleri yapmış oluruz. Schengen çökerse teröristlerin istediği olur" dedi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, mültecilere yardımın insani ve ahlaki bir zorunluluk olduğunu belirterek, sınırları kapatan, yeni duvarlar inşa eden siyasileri eleştirdi.

Berlin'de açılacak ITB Berlin Turizm Fuarı öncesi gazetecilerle bir araya gelen Rifai, büyümeye devam eden dünya turizm sektörünün karşı karşıya olduğu güçlükleri anlattı.

Sığınmacı krizinin çok önemli bir konu olduğunu ama turizm ile mülteci konusunun karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Rifai, birçok hükümetin siyasi hedefler doğrultusunda mülteci konusunu istismar ettiğini dile getirdi.

Rifai, ''Turizm ile sığınmacı konusunu karıştırmamak lazım. Sığınmacı yardımı insani, ahlaki bir zorunluluk ve ekonomik bir sektör olan turizmden ayrı bir konumda. Bana hangisi daha önemli diye sorarsanız tabi ki kardeşlerimize karşı insani yükümlülüklerimiz derim ama zaten ikisi birbirleriyle bağlantılı değil" diye konuştu. 

“Schengen çökerse teröristlerin istediği olur”

Rifai, Schengen sisteminin çökme tehlikesinden duyduğu rahatsızlığa dikkati çekerek, ''Sınırlarımızı kapatır, insanlık tarihindeki en iyi buluşu olan Schengen bölgesinin çökmesine izin verirsek, duvarlar inşa etmeye başlarsak, tam da teröristlerin bizim yapmamızı istediği şeyleri yapmış oluruz. Schengen çökerse teröristlerin istediği olur. Buna nasıl izin verebiliriz. Olabilecek en kötü şeydir Schengen’in çöküşü” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...