Ölüm makinesi bozuk çıktı

Düzenleyen:
Ölüm makinesi bozuk çıktı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin 15 yılda 1,5 trilyon dolar harcadığı F-35 savaş uçağının radar sistemlerinin çalışmadığı ortaya çıktı.

ABD'nin şu ana kadar 1,5 trilyon dolar harcadığı F-35 savaş uçaklarının radar sistemlerinin çalışmadığı ortaya çıktı. Pilotların, uçuş sırasında işlemez hale gelen radarı kapatıp açmak zorunda kaldığı belirtildi.

Yıldırım düşmesine karşı korumasız
Guardian gazetesinin haberine göre radar sorunu, 2001 yılında geliştirilmeye başlanan F-35'lerde çıkan bir dizi problemden sonuncusu. Uçakların daha önce de yıldırım düşmesine karşı korumasız olduğu, makinalı tüfeklerinin çalışmadığı ve gereğinden çok daha az yakıt alabildiği ortaya çıkmıştı.
F-16'dan daha başarısız
Ayrıca F-35'lerin, F-16 jetleri ile yapılan "it dalaşı" testlerinde de başarısız olduğu belirtildi. Bu, tanesi 148 milyon dolara malolan ve bugüne kadar 1.5 trilyon dolar harcanan F-35 uçağının, 1978 yılında faaliyete başlayan F-16'lardan daha etkisiz olduğu anlamına geliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...