Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD bombardıman uçakları Avustralya'da konuşlanacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD bombardıman uçakları Avustralya'da konuşlanacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya Başbakanı Turnbull, ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Pickart'ın bombardıman uçakları için Avustralya'da üs kurma görüşmelerinin başladığı yönündeki açıklamasını, "ABD ile yakın güvenlik ilişkimiz bir sır değil" sözleriyle değerlendirdi.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Damien Pickart'ın B1 ve B52 bombardıman uçakları için Avustralya'da üs kurma görüşmelerinin başladığı yönündeki açıklamasını, "ABD ile yakın güvenlik ilişkimiz bir sır değil" sözleriyle değerlendirdi.

Avustralya'nın yayın kurumu ABC'nin haberine göre, Başbakan Turnbull, Pickart'ın gündeme getirdiği, ABD'nin B1 ve B52 uçaklarının Avustralya'da bir askeri üsse konuşlandırılması için görüşmeler yapıldığı haberlerine ilişkin soruları yanıtladı.

Turnbull, ABD ve Avustralya'nın "yakın güvenlik ilişkisinin sır olmadığını" belirterek, konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı. Avustralya Başbakanı, Çin'in böyle bir gelişmeyi nasıl karşılayacağı sorusuna ise "Başka ülkelerin bu konuda ne söyleyeceği hakkında yorum yapmayacağım" cevabını verdi.

Basında yer alan haberlerde, iki ülke yetkililerinin, ABD'nin bombardıman uçakları için Avustralya'nın Northern Territory bölgesinde askeri bir üs kurulması konusunu ele aldığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...