Fukuşima'dan kötü haber var!..

Düzenleyen:
Fukuşima'dan kötü haber var!..

DÜNYA Haberleri

Japonya'da, 2011'deki deprem ve ardından meydana gelen tsunaminin vurduğu Fukuşima nükleer santralinde radyasyonlu suyun temizlenme işleminin 4 yıl sürebileceği bildirildi.

Japonya'da, 2011 yılındaki deprem ve ardından meydana gelen tsunaminin vurduğu Fukuşima nükleer santralinde radyasyonlu suyun temizlenme işleminin dört yıl sürebileceği bildirildi.

Fukuşima nükleer santralini işleten Tokyo Elektrik şirketinin (Tepco) su temizleme biriminin sorumlusu Yuiçi Okamura, depolanan radyasyonlu suyun temizlenmesinin 2020'de biteceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Fukuşima'dan kötü haber var!..

760 BİN TON RADYASYONLU SU VAR

Santraldeki endüstriyel tanklarda 760 bin ton radyasyonlu su bulunuyor.

RADYOAKTİF SIZINTI MEYDANA GELMİŞTİ

Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan tsunami, Fukuşima nükleer santralinde radyoaktif sızıntıya neden olmuştu.

Fukuşima'dan kötü haber var!..

ÇERNOBİL'DEN SONRAKİ EN BÜYÜK NÜKLEER FELAKET

Fukuşima'da yaşananlar, 26 Nisan 1986'da Ukrayna'da meydana gelen Çernobil faciasından sonraki en büyük nükleer felaket olarak gösteriliyor.

Fukuşima'dan kötü haber var!..

SADECE 4 REAKTÖRÜN YENİDEN ÇALIŞMASINA ONAY VERİLDİ

Fukuşima felaketi sonrasında 50 nükleer reaktörün faaliyetinin durdurulduğu Japonya'da şu ana kadar sadece dört reaktörün yeniden çalışmasına onay verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...