Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İbadi'ye reformlarını tamamlaması için fırsat tanıyacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İbadi'ye reformlarını tamamlaması için fırsat tanıyacağız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'ye reformlarını tamamlaması için fırsat tanıyacaklarını belirtti.

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'ye reformlarını tamamlaması için fırsat tanıyacaklarını belirterek, yandaşlarının gelecek cuma günkü hükümet karşıtı gösterisinin "Yeşil Bölge" girişleri değil, Tahrir Meydanı'nda olacağını söyledi.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamasında, "Aklıselim ile ülkenin genel çıkarını göz önünde bulundurarak, İbadi'nin hizipleşmeye başvurmadan köklü reform yapmaya azimli olduğu ve göstericilerin gösteri yapma hakkına saygı gösterdiği sözlerini de duyduktan sonra kendisine reformlarını tamamlaması için fırsat tanımamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

"Gösteriler Yeşil Bölge girişlerinde olmayacak"

Şii lider Sadr açıklamasında, yandaşlarının gelecek cuma günü reform talebiyle yapacakları hükümet karşıtı gösterinin geçen haftanın tersine hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'nin girişlerinde değil, başkentin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda olacağını aktardı.

"Hiçbir silah taşımayın"

Sadr, şunları kaydetti:

"Başbakan İbadi'nin, basın açıklamasından öte daha gerçek ve somut reform gerçekleştirdiğini gördüğümüz zaman kendisine destek adımlarımız da olacak. Ancak eğer ki İbadi'nin son konuşmasını sadece halkı yatıştırmak için yaptığını görürsek o zaman halkımız kendini ifade etme ve gösteri veya isyanının yerini seçmede özgür kalacak. Halkın sesi ve onuru hükümetin sesi ve onurundan daha yüksektir."

Yandaşlarına cuma günü yapacakları gösterinin barışçıl olmasına dikkat etmeleri ve o sırada hiçbir silah taşımamaları çağrısı yapan Sadr, "Biz reform ve barış öğrencileriyiz" ifadelerini kullandı.

Başkent Bağdat'ta Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti.

Öte yandan Iraklı Şii Yüksek İslami Konseyi lideri Ammar el-Hakim'de Başbakan Haydar el-İbadi'nin sözünü ettiği reform hamlesinin sadece birkaç bakanın değiştirilmesiyle sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

Hakim, Bağdat'ta bir toplantı sırasında yaptığı konuşmada, "Reformların, bazı bakanlıkların lağvedilip yetkilerinin yerel yönetimlere devredilmesi, bakanlıklardaki genel müdürlerle bağımsız kurumların başındakilerinin değiştirilmesi ve vekaletle yürütülen yetkilere son verilmesi işlevini kapsamalı" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...