Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'den 'Türkiye-AB prensip anlaşması' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'den 'Türkiye-AB prensip anlaşması' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin AB'den Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Lidington, "Türkiye-AB anlaşması İngiltere için yeni yükümlülükler getirmeyecek" dedi.

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington, Türkiye ile AB arasında sığınmacı kriziyle ilgili gelecek hafta nihai halinin görüşülmesi beklenen prensip anlaşmasının ülkesine yeni yükümlülükler getirmeyeceğini belirterek, "Schengen bölgesine dahil değiliz. İngiltere'yi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize istemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Muhafazakar Parti milletvekili John Redwood'un "Türkiye ile AB anlaşması, Birleşik Krallık'a ne gibi yeni yükümlülükler getirecek?" acil sorusu üzerine, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında oturum düzenlendi.

Milletvekillerinin oturumdaki sorularını yanıtlayan Lidington, Türkiye ile AB arasında önceki gün yapılan zirvede varılan prensip anlaşmasının Yunanistan'a gelen tüm göçmenlerin Türkiye'ye gönderilmesini kapsadığını belirterek, "Bu anlaşma uygulanırsa, insan kaçakçılarının önü kesilecektir. Anlaşma, İngiltere için yeni yükümlülükler getirmeyecektir. Çünkü biz Schengen bölgesine dahil değiliz" dedi.

"Güvenli bölge konusunda henüz bir anlaşma yok"

Anamuhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Derek Twigg, "Suriye'de güvenli bölge oluşturulmasına" ilişkin sorusu üzerine Lidington, "Güvenli bölge oluşturmak bir olasılık. Bu olasılık, Türkiye-AB zirvesinde görüşüldü. Ancak bu konuda birçok siyasi, yasal ve askeri zorluklar var. Bu konuyu ihtimal dışı bırakmıyoruz ama bu konuda henüz bir anlaşma yok" yanıtını verdi.

Türkiye'nin sığınmacı krizi çerçevesindeki önerilerinin nihai karara bağlanması beklenen AB Konseyi toplantısı 17-18 Mart'ta yapılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...