Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hedefimiz AB zirvesinde somut kararlara ulaşmak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Hedefimiz AB zirvesinde somut kararlara ulaşmak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert, Türkiye'nin gündeme getirdiği öneriler paketinin ayrıntılı inceleneceğini belirterek, "Ortak hedefimiz AB zirvesinde somut kararlara ulaşmak. Bunun için çabalayacağız" dedi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi’nde düzenlenen olağan basın toplantısında, sığınmacı krizi ve Türkiye ile işbirliği konularında soruları yanıtladı.

Brüksel’de 7 Mart’ta yapılan AB-Türkiye Zirvesi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, sığınmacı sorunu, Türkiye’nin AB süreci ve vize muafiyeti konusunda gündeme getirilen önerilerin büyük memnuniyetle karşılandığını belirten Seibert, “Öneriler paketindeki çeşitli unsurlar ayrıntılar bir şekilde incelenecek, hedeflenen bunun 17-18 Mart’ta yapılacak AB zirvesinde karara bağlanması” dedi.

Önerilerin tüm hukuki yönlerinin de değerlendirilmekte olduğunu kaydeden Seibert, “Gelecek günlerde yapılacak görüşmeler ve müzakereler hakkında şimdiden bir şey söylemek istemiyorum. Ortak hedefimiz, gelecek hafta perşembe, cuma günlerinde yapılacak AB zirvesinde somut kararlara ulaşmak, bunun için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

AB ile Türkiye arasındaki işbirliğinin, Ege’deki insan kaçakçılığına son vermeyi amaçladığını, bunu başarıp sığınmacıların bir bölümünü yasal yollarla Avrupa ülkelerine kabul etmek üzerinde çalıştıklarını dile getiren Seibert, “Belirlenecek kontenjanlar dahilinde Türkiye’den sığınmacıların yasal yollarla AB’ye gelebilmeleri, onları kabul etmek isteyen AB ülkelerine dağıtılmaları öngörülüyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin AB adayı bir ülke olduğunu, bugüne kadar tüm aday ülkelerin vize serbestliği elde ettiklerini kaydeden Seibert, “Türkiye’nin vize serbestliği için karşılaması gereken kriterleri karşılayıp karşılamadığının daha hızlı bir şekilde incelenmesi söz konusu” dedi.

Sözcü, vize serbestliği için Türkiye’nin bu kriterleri karşılaması gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...