HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriye'de kuşatma altındaki 10 bölgeye insani yardım ulaştırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de kuşatma altındaki 10 bölgeye insani yardım ulaştırıldı
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Egeland, kuşatma altındaki 18 bölgeden 10'una insani yardım ulaştırıldığını söyledi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, kuşatma altındaki 18 bölgeden 10'una insani yardım ulaştırıldığını, aralarında Darayya ve Duma olmak üzere 6 bölgeye ulaşmak içinse rejimin onayını beklediklerini söyledi.

Egeland, BM Cenevre Ofisi'nde, Mistura ve BM İnsani İşler Suriye Koordinatörü Yakub El Hillo ile düzenlediği ortak basın toplantısında, kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırabilmek için hem izne hem de güvenceye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Egeland, "Kuşatma altındaki 18 bölgeden 10'una insani yardım ulaştırıldı. Darayya ve Duma da dahil 6 bölgeye insani yardım ulaştırmak için rejimin onayını bekliyoruz" dedi.

BM İnsani İşler Suriye Koordinatörü Yakub El Hillo, Duma, Zamalka, Arbin, Doğu Guta bölgesindeki Harasta ve Deyru'z Zor 'a henüz insani yardım ulaştıramadıklarını ancak nisan sonuna kadar 870 bin kişiye ulaşmayı hedeflerini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...