Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'de uzun farları yakan şoförlere ibretlik ceza

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
Çin'de uzun farları yakan şoförlere ibretlik ceza

DÜNYA Haberleri  / Ensonhaber

Çin polisi, uzun farları yakan şoförleri aracın önüne getirerek farlara bakmak zorunda bırakıyor.

Çoğu sürücü gece araba kullanırken, karşıdan gelen araçların uzun farlarının, gözlerinin içine içine gelmesinin ne kadar rahatsız edici olduğunu bilir. Çoğu ülkede, karşıdan araç gelirken uzun farları söndürüp kısaları yakmak kanuni bir zorunluluktur ve tespit edildiği zaman emniyet güçleri ceza yazabilir.

ÇİN POLİSİNDEN YENİ UYGULAMA
Benzer durumlarla çok sık karşılaşan Çin polisi, karayollarında uzun farlarını yakan sürücüler için yeni bir uygulama getirdi.

Ceza olarak kendi araçlarının farlarının karşısına oturtulup, farlara bakmak zorunda bırakılıyorlar.
YAPILANIN YANLIŞ OLDUĞUNU BÖYLE ANLATIYORLAR
Meydana gelen kazaların çoğunun karşıdan gelen uzun farlar yüzünden önünü göremeyen araç sürücülerinden kaynaklandığını belirten Çinli trafik yetkilileri, uzun farlarını yakan sürücülere yaptıklarının ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu göstermek için böyle bir uygulama başlattıklarını belirtiyorlar.

Çin'de uzun farları yakan şoförlere ibretlik cezaÇin'de uzun farları yakan şoförlere ibretlik cezaÇin'de uzun farları yakan şoförlere ibretlik ceza

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...